Alle Tiders Slik – Lakrids & Karameller

Helles forord til bogen

Alle Tiders Slik – Lakrids & Karameller:

– Lakrids & Karameller Lav selv lakrids

Det Søde Liv lakrids karameller gør det selv slik✔ Lån den på biblioteket

✔ Læs også boganmeldelsen nederst på denne side

 

FORORD til Alle Tiders Slik – Lakrids & Karameller:

På mine kurser har det været inspirerende og en stor glæde for mig at opleve, hvor glade mine kursister blev, da de havde lært at fremstille deres egen lakrids. Hvem husker ikke salmiak-stængerne. Det var dem, der blev mindre og mindre, så blev de hule inden i – og til sidst forsvandt de. I denne bog er de tilbage igen.

Dejlige gammeldags flødekarameller kogt med piskefløde, vanillestænger, kakao eller tilsat hakkede nødder – de er bestemt kalorierne værd. Det er nu også muligt at fremstille fedtfattige karameller, såsom: syrlige frugtkarameller, pebermynte- (Minto) og lakridskarameller.

Alle børn elsker skumfiduser. Du kan nemt lave dem selv sammen med børnene og helt uden kunstige farve- og smagsstoffer. Da vi efterhånden er blevet mere opmærksomme på hvad vi spiser, og helst vil undgå for mange kemiske stoffer, har jeg valgt kun at bruge naturlige farver, naturlige og naturidentiske smagsstoffer. En del mennesker med allergi og sukkersyge har svært ved at finde slik, som de kan tåle. Især er det af stor betydning for børn at kunne få slik, som ligner det de kan købe. Her er det muligt at lave lakrids, karameller og skumfiduser i sukkerfri udgaver.

Gennemlæs de enkelte afsnit inden du går i gang. Det er meget vigtigt for at få et godt resultat. Der er trin for trin billeder, der viser de forskellige fremgangsmåder.

Hjemmefremstilling af søde sager er en sjov hobby. Sammen med børn, familie og venner kan du nu selv fremstille forskellige former for”lørdagsslik”. Hjemmelavet slik er samtidig en helt ny og anderledes gaveidé.

Du kan hente yderligere inspiration i mine to andre bøger: ALLE TIDERS BOLCHER og ALLE TIDERS SLIK – Vingummi & Chokolade, som også kan lånes på biblioteket. Tilbage er der bare at sige: uden dem er du ”solgt til stanglakrids”.

Rigtig god fornøjelse

Helle Beisheim

Forfatter og indehaver af Det Søde Liv 1994-2011


 

“Alle Tiders Slik – Lakrids & Karameller” – af Helle Beisheim/ Klematis hobby/ foto: Jette Ladegaard – 71 sider

Det er blevet meget populært at lave bolcher både hjemme og ved forældrearrangementer i skoler og børneinstitutioner, hvad der medfører at forfatterens “Alle Tiders Bolcher” fra 1996 konstant er udlånt. Opskrifter på lakrids og karameller kan man ellers kun finde i Bolsje-kogebogen, 1997. Der skal derfor nok blive stor efterspørgsel på denne nye bog, der har mange variationer i slikfremstilling. Her er opskrifter på lakrids og karameller med forskelligt udseende og smag samt skumfiduser, daim, ischokolade, brændte mandler og frugtflæsk. Forfatteren har også tænkt på diabetikerne med opskrifter på sukkerfri lakrids, karameller og skumfiduser. Alle opskrifterne er meget udførligt beskrevet og illustrative med ledsagende fotografier af arbejdsprocessen. Layoutet er det sædvanlige, tiltalende fra forlagets hobbybøger, og fotografierne af de færdige resultater skal nok give læseren lyst til at gå i gang. Bogen indledes med et nyttigt, velskrevet afsnit om værktøjer og hjælpemidler samt en gennemgang af smags- og farvestoffer. Der afsluttes med oplysninger om hvor materialerne kan skaffes. I serien Alle Tiders Slik udkommer samtidig forfatterens Vingummi & chokolade.

Birgit Sloth