Alle Tiders Slik – Vingummi & Chokolade

Helles forord til

Alle Tiders Slik – Vingummi & Chokolade

Vingummi & Chokolade Lav selv slik og chokolade

Alle Tiders Slik - Vingummi & Chokolade

 

Alle Tiders Slik - Vingummi & Chokolade kåres som årets chokoladebog på dansk

Alle Tiders Slik – Vingummi & Chokolade blev kåret som

Årets Chokoladebog på dansk i 2001

 

✔ Lån den på biblioteket

✔ Læs også boganmelder Per Månsson beskrivelse af bogen nederst

 

FORORD:

Fyldte creme-chokoladefrøer og skildpadder med flødekaramel og rom-fondant. Fransk nougat dyppet i chokolade og lakridskonfekt, som dengang George Bassett lavede den. Gammeldags lakrids-, karamel- og jordbærstrømpebånd, stærke eucalyptuspastiller til halsen og farvestrålende vingummibamser. Alle disse herligheder har set dagen lys hjemme på mit eget køkkenbord.

Da jeg altid har været meget glad for lakridskonfekt, ville det være rart selv at kunne lave det. Det var dog ikke så nemt, da det ikke var til at finde opskrifter eller vejledninger. Opskrifter til lakridskonfekt, såvel som til bolcher og meget andet slik var ”hemmelige” opskrifter. Efter utallige eksperimenter lykkedes det. Nu kan enhver, der har lyst til lakridskonfekt, selv fremstille den. Med er også kommet nogle ekstra typer lakridskonfekt, som ikke hører med blandt ”originalmodellerne”. Blandt andet en grøn og lilla konfekt og en pebermynte serie.

Inden du går i gang med de enkelte afsnit, er det vigtigt, at læse dem grundigt igennem. Alle opskrifter er inddelt i trin for trin afsnit med tilhørende billeder af fremgangsmåden.

Vi er blevet meget mere opsmærksomme på, hvad vi spiser og de fleste vil helst undgå for mange kemiske stoffer i dagligdagen. Derfor er alle opskrifterne i denne bog også baserede på naturlige farver og naturlige og naturidentiske smagsstoffer. En del mennesker med allergi og sukkersyge har svært ved at finde slik, som de kan tåle. Især er det af stor betydning for børn at kunne få slik, som ligner det de kan købe.

Hjemmefremstilling af søde sager er en sjov hobby. Sammen med børn, familie og venner kan du nu selv fremstille forskellige former for ”lørdagsslik”. Hjemmelavet slik er samtidig en helt ny og anderledes gaveidé.

Du kan hente yderligere inspiration i mine to andre bøger: ALLE TIDERS BOLCHER og ALLE TIDERS SLIK – Lakrids & Karameller. Nu er der bare tilbage at sige:”Se nu at komme op på lakridserne”.

Rigtig god fornøjelse

Helle Beisheim

Forfatter og indehaver af Det Søde Liv 1994-2011

 

 

Alle Tiders Slik – Vingummi & Chokolade”
– af Helle Beisheim/ Klematis hobby/ foto: Jette Ladegaard – 71 sider

Beisheim har tidligere udgivet “Alle tiders bolcher“, mens “Alle Tiders Slik – Lakrids og Karameller” udkommer samtidig med vingummien og chokoladen. Hendes bøger er originale i den forstand, at hun har lavet opskrifterne fra bunden efter mange eksperimenter, idet fabrikanterne ikke giver dem fra sig.

Fordelen ved hjemmelavet slik er udover skaberglæden, at man selv er herre over tilsætningsstoffer, og specielt ved Beisheims opskrifter er der oftest anført en sukkerfri variant, så man kan give diabetikerbørn slik, der ligner og smager som det fabriksfremstillede. I bogen gennemgås 6 grundopskrifter, der i de fleste tilfælde har en masse varianter ved tilsætning af forskellige naturlige smagsstoffer.

Slikfremstilling på dette niveau er en hobby, der kræver uhyre præcision og en række specialredskaber og -ingredienser, men her man det (købsanvisninger er i bogen) er man meget godt hjulpet med denne titel. Jeg tror dog at mange, der vil investere udstyr og tid også vil investere i selv at have brugsanvisningen ved hånden altid, men et bibliotekseksemplar kan jo altid bruges som igangsætter.

Per Månson